Ferskvarehandler
Vil du jobbe med salg av fisk og andre sjømatprodukter? Sjømathandlerfaget er et blitt til et meget viktig håndverksfag.
Som sjømathandler jobber du med salg av fisk og andre sjømatprodukter. Du gir også tilberedningstips til kunder. Her kan du jobbe i ferskvaredisken for sjømat, eller i eksport- og grossistnæringen. Visste du at 95 prosent av fisken som fanges og produseres i Norge eksporteres til andre land? Vi må spise mer mat fra havet, lyder FNs bærekraftsmål. Sjømathandlerfaget kan gjøre en forskjell og er viktigere enn noen gang.

Bearbeiding av råvarer til salg i butikk eller ferdigstilling av retter til cateringvirksomhet, er vanlige arbeidsoppgaver for en sjømathandler. Service og kundebehandling er også viktig i arbeidet med å omsette og inspirere kundene til å velge sjømat på menyen.

I det daglige må du beherske både håndverktøy og mer avanserte maskiner. God orden og hygiene i ferskvaredisken er avgjørende, og du må kjenne til lover og forskrifter som gjelder for arbeidet med mat.

Etter endt Vg2 Kokk- og servitørfag kan du søke om lærlingplass hos en ferskvarehandler. Læretida er to år.